Vergelijk alles-in-een abonnementen

Vergelijk hier alles-in-een abonnementen voor thuis internet, tv en bellen.

Waarom je alles-in-een pakket vergelijken?

Je alles-in-een pakket voor thuis vergelijken is altijd verstandig. Veel mensen sluiten een alles-in-één pakket af en kijken hier vervolgens niet meer naar om. Een alles-in-een pakket loopt over het algemeen minimaal een jaar. Vaak krijg je een bepaalde tijd een korting. Deze korting vervalt na deze bepaalde tijd en dan betaal je het normale bedrag. Na het jaar betaal je soms zelfs nog een extra bedrag dan tijdens het contract.

Overstappen van alles-in-een pakket een gedoe?

“Het is zo´n gedoe om over te stappen van alles-in-een pakket”. Dit is de meest gehoorde term die mensen die nooit overstappen schreeuwen. De enige reden dat mensen niet overstappen is angst en het feit dat ze geen zin hebben om even de handen uit de mouwen te steken. Het is een illusie dat overstappen naar een ander alles-in-een pakket lastig is, of veel werk. Ook het argument dat er vaak iets mis gaat is niet waar. Natuurlijk kan er altijd iets mis gaan en kun je in het ergste geval even zonder internet komen te zitten. Echter is dit een uitzondering op de regel. Hieronder zie je in een stappenplan precies hoe een overstap in zijn werk gaat.

Stappenplan overstappen Alles-in-een pakket.

Voordat je kunt kijken naar een nieuw alles-in-een abonnement is het allereerst belangrijk dat je weet wat je momenteel voor een alles-in-een pakket hebt. Welke provider heb je, hoeveel betaal je per maand en welke diensten neem je af voor dit bedrag? Wanneer je dit geïnventariseerd hebt kun je gaan vergelijken. Welke internetsnelheid wil je, hoeveel zenders kijk je en is het interactief? Bel je nog met je vaste telefoon of is heb je hem alleen om gebeld te worden?

Vaak is het voordeliger om een vaste telefoonlijn aan te houden. Providers hopen dat deze in de toekomst meer gebruikt zal worden door jou als gebruiker. Daarom bieden ze vaak extra korting op een alles-in-een totaal pakket. Hierdoor betaal je maandelijks misschien €2,50 meer per maand, maar krijg je soms wel een flinke korting voor een bepaalde tijd (vaak de eerste 3, of 6 maanden).

Heb je alles netjes vergeleken en een pakket gevonden die gelijk is aan wat je nu hebt, of misschien zelfs beter is dan je huidige alles-in-een abonnement en vind je de prijs aantrekkelijk, dan is het tijd om de overstap te regelen. Belangrijk bij het overstappen is de einddatum van je contract. Indien je al jaren bij dezelfde provider zit, kun je maandelijks je contract opzeggen. Ben je nog niet zo lang geleden overgestapt? Vraag dan eerst de einddatum van je huidige alles-in-een abonnement na.

Bij het aanvragen van een nieuw pakket dien je goed op te laten op de aansluitdatum. Deze moet (tenzij je huidige abonnement reeds is opgezegd) minimaal een maand in de toekomst liggen. Vaak kan een nieuwe provider je oude alles-in-een abonnement automatisch beëindigen. Wij raden aan om hier gebruik van te maken.

Zodra je alles door hebt gegeven is het tijd om je nieuwe pakket aan te sluiten. Je krijgt een nieuw modem en/of tv-kastje thuisgestuurd. Deze kun je aansluiten met behulp van de gebruiksaanwijzing, of in sommige gevallen aan laten sluiten door een monteur. Eenmaal aangesloten is het wachten tot het moment van aansluiting, testen en vervolgens de WIFI op je apparaten wijzigen.

Klaar is Kees. Indien je bovenstaand stappenplan volgt zul je een leuk zakcentje besparen. Stap je ieder jaar over, dan zal dit een 50 euro op jaarbasis zijn. Stap je echter niet zo vaak over en zit je al lang bij een provider? Dan kan dit in sommige gevallen oplopen tot wel 300 euro besparing in een jaar. Wacht niet langer en vergelijk je alles-in-een pakket hierboven!